Om Nora B. Kulset

Nora med babygruppe i musikkmanesjen
Siden 1991 har jeg jobbet med små barn og deres foreldre gjennom musikkgrupper for foreldre og barn. (Les mer om dette på Foreningen Musikk fra livets begynnelse sine hjemmesider). Min motivasjon til å gjøre dette, er mitt ønske om at alle skal musisere mere på hjemmebane, at musikken ikke er noe som bare tilhører de profesjonelle utøverne eller de passive lytterne. Vi kan alle nynne og danse og plystre og synge. Det handler ganske enkelt om livskvalitet. Jeg grunnla derfor musikkmanesjen i 1995, sammen med Frode Thorjussen.
Sang og språkstimulering
Jeg er utdannet musiker og musikkpedagog fra Rogaland musikkonservatorium (nå Universitetet i Stavanger), og jeg har master i musikkvitenskap fra NTNU. Masteroppgaven min «Musikk og andrespråk» handler om musikk som verktøy i norskopplæringen av minoritetsspråklige førskolebarn. Jeg er også utdannet innen småbarnspedagogikk (0-3-åringer) fra Universitetet i Stavanger.
Sang og språkstimulering
I 2003 reiste jeg til Sør-Afrika for første gang, og siden har det blitt flere korte og lange opphold med base i Cape Town. Skoleåret 2005/2006 var jeg bosatt der med mine barn som da var 5, 8 og 10 år. Dette resulterte bl.a. i sangboka/CD’en «Mamaliye – sanger fra et år i Sør-Afrika». (Kjøpes her.)
Mamaliye
Jeg startet i 2013 på min doktorgrad i musikkvitenskap ved NTNU med forskningtema «Sang og andrespråkstilegnelse hos 3-4-åringer». Jeg jobber tverrfaglig og henter forskningslitteratur fra både språkvitenskap, sosiologi, psykologi og nevrovitenskap for å forklare hvorfor og hvordan sang hjelper når man skal lære seg et nytt språk.
Ellers reiser jeg rundt omkring i hele landet og kurser kulturskolearbeidere, barnehagefolk og er gjesteforeleser på høgskoler. Jeg besøker også barnehager på personalmøter, foreldrekvelder osv og leies inn som «kick-off» til konferanser.
Vil du kontakte meg, gjør du det på nora.kulset@ntnu.no
Bergen
(Ja, og B’en i Nora B. Kulset står for Bilalovic. Et navn jeg har tusket til meg fra min ektemann.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s