Om Nora B. Kulset

Nora med babygruppe i musikkmanesjen
Siden 1991 har jeg jobbet med små barn og deres foreldre gjennom musikkgrupper for foreldre og barn. (Les mer om dette på Foreningen Musikk fra livets begynnelse sine hjemmesider). Min motivasjon til å gjøre dette, er mitt ønske om at alle skal musisere mere på hjemmebane, at musikken ikke er noe som bare tilhører de profesjonelle utøverne eller de passive lytterne. Vi kan alle nynne og danse og plystre og synge. Det handler ganske enkelt om livskvalitet. Jeg grunnla derfor musikkmanesjen i 1995, sammen med Frode Thorjussen.
*
Sang og språkstimulering
Arbeidet i musikkmanesjen resulterte etterhvert i en doktorgrad, og jeg er i dag førsteamanuensis i musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim. Her forsker jeg på musikkens betydning i menneskelivet, og jeg underviser studenter. Jeg har derfor lagt praksisen fra musikkmanesjen på hylla, men årene derfra er alltid med meg i ryggmargen.
*
Siden april 2019 har jeg vært instituttleder ved Institutt for musikk NTNU. Både forskning og undervisning må derfor vike noe til fordel for å lede én av Skandinavias mest innholdsrike musikkutdanningsinstitusjoner.
*
Jeg har skrevet flere artikler og bidratt i flere bøker. Blant annet har jeg skrevet bøkene «Din musikalske kapital» (Universitetsforlaget 2018) og «Musikk og andrespråk. Norsktilegnelse hos små barn med et annet morsmål» (Universitetsforlaget 2015, 2. utgave kommer i 2019).
Sang og språkstimulering
I 2003 reiste jeg til Sør-Afrika for første gang, og siden har det blitt flere korte og lange opphold med base i Cape Town. Skoleåret 2005/2006 var jeg bosatt der med mine barn som da var 5, 8 og 10 år. Dette resulterte bl.a. i sangboka/CD’en «Mamaliye – sanger fra et år i Sør-Afrika». (Kjøpes her.)
Mamaliye
Vil du kontakte meg, gjør du det på nora.kulset@ntnu.no
Bergen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s