#DagensMusickhood

…unison sang (altså ikke flerstemt) med sangseksjonen ved #ntnumusikk.

I dag hadde vi «åpen dag» på jobben min, institutt for musikk ved NTNU. Besøkende var elever fra videregående skoler med musikklinjer og musikkfolkehøgskoler.

Dagen åpnet med at 11 unge mennesker sto foran de andre unge besøkende og sang direkte og åpent, vers etter vers, en ukjent sang av Edvard Grieg, helt unisont. Ingenting flerstemt. Ingenting å gjemme seg bak. Bare de direkte stemmene.

Det var uvant, det var nakent, det var direkte, det var kraftfullt. Derfor ble det også svært rørende.

Jeg tok meg selv i å tenke: her er neste generasjon utøvende sangere som kommer til å fortsette å trene hardt og disiplinert og gi avkall på så mye annet livet har å tilby, bare for å KANSKJE kunne være blant dem som gir oss andre fantastiske musikkopplevelser i framtida.

Kraftfulle menneskestemmer på topptreningsnivå á la Olympiatoppen som klinger sammen i unison sang. Som sagt: nakent, enkelt og direkte. Jeg fikk gåsehud der jeg satt. Og de besøkende satt like fjetret som meg.

#musickhood

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s